Thursday, February 20, 2014

UNICEF Tap Project - Take The Challenge on Your Mobile Phone


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua :)

Nad tertarik untuk menulis kerana simpati kepada orang-orang di luar sana yang kekurangan segalanya dari segi pemakaian, kemiskinan yang melanda mereka dan yang paling utama iaitu makanan. Tiada yang memaksa Nad dan Nad tidak di bayar untuk menulis entry ini. Nad menulis kerana ingin semua blogger di sini tahu tentang apa yang sedang di lakukan oleh unicef ini.

Jom kita sama-sama join Tap Project ini untuk membantu mereka yang memerlukan. Dengan membiarkan handphone anda selama beberapa minit tanpa anda sentuh handphone anda :) Teknologi semakin canggih pada masa kini sehingga kita terlupa orang-orang yang kurang nikmatnya daripada kita. 

Cara-Caranya:

1. Pastikan anda mempunyai internet.
2.Pergi ke link ini di browser handphone anda = http://tap.unicefusa.org/.
3. Skip sehingga jumpa 'Start'.
4. Biarkan handphone anda beberapa minit tanpa di sentuh.
5. Apabila anda mahu berhenti, sentuh sahaja skrin handphone anda dan mesej seperti ini akan terpampang di skrin anda untuk di kongsikan di Facebook atau pun di Twitter.

I just gave 68 days of clean water to children in need by going w/o my phone. Take the challenge

Nad berjaya dengan masa selama 1 jam 8 minit. Anda sudah mencuba? :)

Selamat mencuba. See ya! 

21 comments:

  1. akak tak guna smartphone.. tak dapat mencubanya..

    ReplyDelete
  2. fon tak de internet.... menarik gak...

    ReplyDelete
  3. teringat lak masa keja unisef dl.. heheh

    ReplyDelete
  4. Insya Allah. akan mencuba. tq sharing ;)

    ReplyDelete
  5. menderma secara tidak lansung kan.. bagus usaha nad nie...

    ReplyDelete
  6. Thanks for sharing nad. Nak cuba jap.

    ReplyDelete
  7. thanks for sharing,menarik tapi tak pakai smart phone :(

    ReplyDelete
  8. macam best jaaaaaaaa :) thanks share

    ReplyDelete
  9. menderma dgn cara mcm tu je? ya Allah mudahnya.. nanti akak cuba bila ada internet yer.. thanks sharing nad.. :)

    ReplyDelete
  10. kacang ja ni. sbb selalu ja biar handphone berjam2 tak sentuh hikhik ^_^

    ReplyDelete
  11. Thanks for info nads..Nanti kita cuba!!! Salam Jumaat ya!!!

    ReplyDelete
  12. cuma jangan sentuh enpon je??mesti akak dapat lagi lama sebab akak ni kadang2 sampai 2,3 hari tak tengok enpon..hhehe

    ReplyDelete
  13. cuma saya kurang paham, apa kaitan membiarkan phone dengan orang yg kurang bernasib baik dapat clean water..

    ReplyDelete
  14. @Pha Is ini untuk sokongan sahaja. itu terserah kepada Unicef :)

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno