Monday, February 10, 2014

Twitter Aplikasi yang Bagus.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Adakah anda mencari twitter application yang bagus untuk handphone anda?
Nad sudah mencuba pelbagai twitter aplikasi dari Playstore Android.
Nad akan senaraikan yang terbaik bagi Nad.
Ingat ya, ini hanya lah pandangan daripada Nad :)

Antaranya:- 



Kelebihan: 
1. Mampu menampung lebih daripada satu twitter akaun. 
2. Boleh terus post di twitter dan di facebook status yang anda mahu.
3. Mendapat notifications terus(jika tidak mahu boleh setting kembali) 
4. Zip it - jika anda menyampah dengan tweet seseorang, anda boleh zipkan twitter seseorang itu.
5.140 patah perkataan terlalu singkat? Anda boleh menggunakan twitlonger terus.
6. Boleh melihat terus gambar-gambar yang di tweet oleh rakan anda.
7. Boleh melihat video daripada Youtube tanpa membuka link di browser.
8. Boleh masukkan list anda terus ke dalam timeline anda. (Terbaik ni!^^)

2. Twitter (Official Application from Twitter)


Kelebihan

1. Laju jika mahu mention orang lain
2. Boleh edit gambar dan tambah effect.
3.  Boleh edit Setting yang sama dengan di web.
4. Senang nak tweet kerana sudah ada tempat nak tweet di timeline (refer 'What's happening')
5. Kelebihannya hampir sama dengan Tweetcaster.


 

Kelebihan

1. Twtkr ini ialah aplikasi dari Korea. Semua tulisan adalah dalam hangul.
2. Size twtkr ini antara paling ringan daripada dua-dua aplikasi yang Nad nyatakan di atas. 
hanya 600+kb sahaja :)
3. Mudah nak tekan sebab semuanya ada di bawah.
4. Jika handphone anda mempunyai ram bawah 500mb di sarankan menggunakan ini ^^
Explore sendiri, InshaAllah anda akan mahir menggunakannya :)
_______________________________________________________________________

Setiap aplikasi ada kekurangannya. Ini hanyalah kelebihan yang Nad suka dan mahu di ceritakan kepada anda semua. Kekurangannya? kalau anda sudah menggunakannnya anda tahulah ya ^^. Boleh klik link di atas kalau nak download. Link hanyalah untuk Android user. :) Nad ialah twitter addiction keke . kenapa? Tunggu post akan datang apabila Nad sudah capai target yang Nad nak hehe

See ya. 

11 comments:

  1. Salam Isnin nad..So far kita guna yang twitter punya..ok aje tak ada problem..user friendly jugak..

    ReplyDelete
  2. Dulu ayesha pun biasa guna tweet caster..tapi skrg dh x aktif sgat main tweet..x tau knape..hehe

    ReplyDelete
  3. fae xde twitter. x reti pakai. hehe. blog is my love and the only :p

    ReplyDelete
  4. KA ada twitter but dh berzaman x layan huhuhuhu acaner tu !

    ReplyDelete
  5. areena dah deactive twitter dah . hohooo ~ btw, bw here :)

    ReplyDelete
  6. Fiza pun jarang guna twitter nie.. tp terima kasih atas info..

    ReplyDelete
  7. ada akaun twitter tp jrg berinteraksi di sana..lebih kerap guna FB.

    ReplyDelete
  8. Kak sally pakai yg basic je..malas... Hahaha

    ReplyDelete
  9. kalau akak nak membebel, akak guna twtkr tu je..hehehe

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno