Thursday, February 13, 2014

Sudah follow ke belum?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Nad sudah follow and ke belum?
Anda sudah follow Nad ke belum?

Semasa Nad blogwalking untuk follow kembali blog-blog yang telah ada di senarai following Nad, Nad dapati korang punya 'Follow button ada dua'. Antaranya:-


seperti di blog


dan icon seperti di tumblr.

 Jika Nad click Follow button seperti di tumblr, Nad dapati list following anda tiada gambar Nad. Nad confuse dan menekan semula Follow button di blog untuk memastikan Nad sudah follow korang. Oleh itu, sesiapa yang mempunyai dua button follow, Sila check button anda berfungsi atau tidak :)



Jika Nad  mahu follow kembali , Nad akan lihat di followers Nad dan klik di gambar blogger yang follow Nad. Sukar untuk Nad menjejak blog sesetengah blogger kerana mereka tidak meletakkan link blog di profile. Pastikan link blog anda berfungsi dan anda letak link blog anda di profile(seperti di pautan).

Seperti korang sedia maklum jika Nad sudah follow seseorang Nad akan letakkan korang punya link di 'Follow Mellow' Nad yang berada di atas nie :)

Jika mahu Nad follow kembali, jangan letak link di komen, Nad tidak akan publish, Sila letak di Shoutbox Nad atau di profile anda.

ini hanyalah luahan apabila Nad mahu follow kembali *peace*

see ya ^^

35 comments:

  1. akak pun kekadang confius..lagi senang guna gadget follower dari template kot..jadi boleh check dah follow ke belum..

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum nad, dah follow lama, rasanyalah.... hehehe

    ReplyDelete
  3. hihii. macam terasa je. macam terasa je :)

    ReplyDelete
  4. keke ramai confuse nie. :) cuba baca balik isi post Nad^^

    ReplyDelete
  5. oooo macam tu ya Nada..nanti kita check ya..thanks for info!!!

    ReplyDelete
  6. gitu ke...akak pun confuse juga kadang
    akak main klik aje =)

    ReplyDelete
  7. selalunya kak sally tak follow kalau ada button mcm tumblar tu :P

    ReplyDelete
  8. @Nadya Dyana hehe. takde ape laa :) saje je tuu. sy kn baru lg kat sini, so bagus la nad share info tu. dont take it serious k? sy gurau je ^^

    ReplyDelete
  9. pening arrrr.... hehe.. terima kasih Nad atas peringatan.. yg pasti kita dah lama saling folo memfolo... >_<

    ReplyDelete
  10. isu follow memfollow ye nad,..? hihi.. masalah tu

    ReplyDelete
  11. @Norhasniza Khalid hehe xde masalah dengan blogger pun cuma nad je yg terconfuse sikit hehe

    ReplyDelete
  12. baru pasan akak tak follow blog Nad lagi..


    Ok..dah follow..:)

    ReplyDelete
  13. Kalo nad dan semua nak tahu, button tumblr macam nad cakap tu sebenarnya ada limit... kalo tak silap max 300 blog yang nad dh follow je... kiranya, kalo nad dah follow lebih dari 300 buah blog, sape-sape punye blog yang gune button tumblr tu after 300 komfom tak dapat dah nak follow...

    tulah kebanyakkan blogger suggest blogger pakai follower Google friend connect tu... yg tu xde limit...
    hehehe...

    Harap membantu... ^_^

    "Keep Smiling"
    ^_^

    ReplyDelete
  14. daah follow nad pun... hihihiii :)

    ReplyDelete
  15. Akak singgah sini balas kunjungan awak...button follow akak ade satu je...

    ReplyDelete
  16. akak selalu confuse dengan widget follower macam tu.. dah tekan follow.. tapi bila tekan masih follow juga..

    ReplyDelete
  17. Terima kasih krn sudi menjadi Sahabat Relaks Minda...Amat2 saya hargainya :)

    ReplyDelete
  18. Ha..betul tu.follower tak de link. Selalu terjadi

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno