Friday, February 14, 2014

Result dan Mimpi.

Salam Jumaat semua.

Mungkin ada yang sudah tahu dan mungkin ada yang tidak tahu.
Result UiTM untuk Degree Student dan setaraf dengannya keluar pada hari ini :)
Ada story sikit. Biar Nad pendekkan.



Result selalunya UiTM akan hantar pagi-pagi. Entah kenapa kali ini Nad tak dapat langsung email daripada UiTM (sampai sekarang tak dapat huhu) . Oleh kerana tiada result, pukul 1 pagi Nad tidur dan bangun pukul 3 pagi untuk check semula. Masih tiada dan Nad tidur pukul 4 pagi selepas whatsapp dengan kawan Nad.

Pukul 6 pagi Nad terjaga semula dan check email Nad. Masih tiada. Antara pukul 4 sehingga 6 pagi, Nad telah bermimpi Nad dapat result dan Nad hanya tahu GPA Nad sahaja. Nad abaikan mimpi itu kerana selalunya mimpi hanyalah mainan tidur. Pukul 7 pagi Nad tanya kawan Nad dan dia sudah dapat result. Ini membuatkan darah gemuruh makin melonjak di dalam diri.

Tepat pukul 9 pagi dan itu masa yang di tetapkan UiTM untuk melihat official result di Student Portal. Apabila Nad mahu buka website tersebut firasat datang mengatakan bahawa sama seperti di dalam mimpi. Allah swt maha berkuasa. Result Nad sama dengan mimpi Nad. Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah. Bersyukur sangat-sangat. Allah swt sudah beritahu Nad sebelum Nad buka official link. Maha kuasa Allah, hanya DIA yang mengetahui segalanya. 

Nad asyik terjaga memikirkan result tetapi Allah da beritahu Nad awal-awal.

True Story daripada Nad. ^^
*sorry tak tau nak pendek tang mana hehe*


Malas nak baca panjang-panjang dekat atas. Nah ringkasan daripada facebook Nad :)

Alhamdulillah sekali lagi.. Ada hikmah di sebalik kejadian dan bersyukur dengan apa yang Allah swt beri :)

4th Semester coming in 2 weeks^^
All the best Nad !

see ya.




25 comments:

  1. Assalamualaikum... syukur... Allah beri petanda melalui mimpi... apa2 pn tahniah.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah :) semoga semakin success Nad.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum nad! alhamdullilah. Allah makbulkan mimpi kamu tu. hehee bestnya ^_____^

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum nad...alhamdullilah..;)

    ReplyDelete
  5. mesti gempakkan??Alhamdulillah btw tahniah Nad..:D

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah. Bagus macam tu. dah dapat buat keputusan.

    ReplyDelete
  7. em bgus la mcm tu..next semesta jgn lalai pulak..

    ReplyDelete
  8. Terima kasih semua.. :) @Jie Susanos InshaaAllah akan cuba lebih baik next sem ^^

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah.....kak Nad dapat jugak result yg terbaik! Mimpi jadi kenyataan katakan...hehe. Apapun, tahniah ye? Good luck for the next semester! XD

    ReplyDelete
  10. tahniahh.. ketentuan allah. selamat meneruskan sem 4 :)

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah. tahniah nad.. memang istimewa macam tu.. akak menabung, semua churp2 keluar.. shoutbox nad offline..

    ReplyDelete
  12. Weird kan? Actually I also dream of my result and when I woke up I actually got the same result as I dream of, Allah knows better ^^

    Congrats to you..

    ReplyDelete
  13. Tahniah...erk..kebetulan yg betul betul pulak tu kan

    ReplyDelete
  14. congrats Nad..all the best for sem 4

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno