Tuesday, February 4, 2014

Korean Drama : You Who Came From The Stars


Image : Google

Synopsis:

Do Min-joon is an alien who lands on Earth in the year 1609 during the Joseon Dynasty, then stays on the planet for the next four centuries because he is stuck there. He possesses a near-perfect appearance, enhanced physical abilities involving his vision, hearing and speed, and a cynical, jaded view regarding human beings. He meets a young girl who is facing many problems in her life. Both of them fall in love with each other but she is killed by some soldiers. Time goes by year after year and he fakes his death and lives as a new person every 10 years. He ends up in academia in the present day, scoring a job as a college professor, at which he meets famous actress Cheon Song-yi, the biggest Hallyu star in Korea. He finds out he only has 3 months left on Earth. Song-yi is an obnoxious, entitled attention freak, someone who became a top star in her teens and never learned how to live a normal life. She drinks like a fish, swears like a sailor and does whatever she wants. Coincidentally she becomes his neighbor. Min-joon finds out that Cheon Song-yi looks like the young girl he fell in love with in the Joseon era that died. But he tries to keep himself away from Cheon Song-yi because he has to leave in 3 months. As days go by Cheon Song-yi is facing many problems in her life now. Min-joon can't stand the condition Song-yi is in and tries to help her. As he helps her they both become close to each other and fall in love with each other but both try to deny it

Sinopsis

Do Min- Joon adalah makhluk asing yang mendarat di Bumi pada tahun 1609 semasa Dinasti Joseon , kemudiannya tinggal di bumi ini untuk empat abad seterusnya kerana dia tidak boleh kembali ke tempat asal dan tinggal di sini. Dia mempunyai penampilan yang hampir sempurna , kebolehan dan kuasa luar biasa yang di miliki olehnya . Dia berjumpa seorang gadis muda yang sedang menghadapi banyak masalah dalam hidupnya. Kedua-dua mereka jatuh cinta antara satu sama lain tetapi dia dibunuh oleh beberapa tentera . Masa berlalu tahun demi tahun dan dia palsu kematian dan kehidupan sebagai seorang yang baru setiap 10 tahun. Akhirnya pada hari ini dia menceburi dalam bidang akademik  dan bekerja sebagai profesor kolej, di mana dia bertemu pelakon terkenal Cheon Song- yi , bintang Hallyu yang terkenal di Korea. Do Min Joon dapati dia hanya mempunyai 3 bulan lagi di Bumi. Song- yi adalah perempuan cantik yang berperangai cerewet, mahu mendapat perhatian , seorang  bintang remaja dan tidak pernah belajar bagaimana untuk hidup dengan kehidupan yang normal. Dia melakukan apa sahaja yang dia mahu. Kebetulan dia menjadi jiran Min Joon . Min- Joon mendapati bahawa Song- yi kelihatan seperti gadis muda yang dia jatuh cinta semasa era Joseon yang meninggal dunia 400 tahun yang lalu. Namun, dia cuba untuk menjaga dirinya dari Cheon Song- yi kerana dia akan meninggalkan bumi dalam masa 3 bulan. Cheon Song- yi sedang menghadapi banyak masalah dalam hidupnya sekarang. Min- Joon tidak boleh melihat keadaan Song- yi yang banyak masalah dan cuba untuk membantu dia . Oleh kerana Min Joon membantu Song yi, kedua-dua mereka menjadi rapat dan jatuh cinta antara satu sama lain tetapi kedua-dua cuba untuk menafikannya. 

Translate english-malay by Nad :) 

credit: wiki




okey tak nak fangirling tak nak fangirling..
tapi gambar nie membuatkan Kim Soo Hyun sangat handsome :D

Selepas drama The Heirs, Nad stop tengok drama sebulan sebab exam.
Now Nad back with the latest drama from Kim Soo Hyun(pernah berlakon drama Dream High) :)
You Who Came From The Star atau nama lain dia My Love From The Star.
Jalan cerita sangat menarik dan dapat mengisi masa cuti Nad sekarang nie ^^

Dalam cerita nie, Do Min Joon ialah seorang pensyarah.


YES YES YES! hehe

Selain itu, cerita ini juga mengajar Nad tentang sesuatu. 
Setiap perkataan yang di lontarkan sangat memberi kesan yang mendalam kepada Nad.

Antaranya:

Min Joon: Do you want to know the method to not be hurt by people?

Song Yi: *stares at Min Joon*
Min Joon: Dont give or take anything. Dont expect anything either. Then you won't be dissapointing or hurt.


*episode 5*

Sesiapa yang sedang mencari dan nak tengok korean drama apa yang hot sekarang, 
Nad suggest korang tengok cerita nie :) 
Ada di astro beyond 393 setiap hari rabu dan khamis (minggu nie ep 7 kalau tak silap).

Salam Sayang dari Nad.

see ya ^^



2 comments:

  1. wahh bgs nad tlg transletkan.. tp akk x penah lyn dorean drama ni dik. heee

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno