Friday, February 7, 2014

Korean Drama: Emergency Couple


Synopsis

Jin-Hee (Song Ji-Hyo) led a satisfying life as a dietitian. She then met medical school student Chang-Min (Choi Jin-Hyuk). Despite his wealthy family's strong opposition, Jin-Hee and Chang-Min decided to get married. Chang-Min's family is full of doctors. Chang-Min though gave up his medical internship and began working as a pharmaceutical salesman. Their marriage life was not happy. Chang-Min's family looked down on Jin-Hee and even Chang-Min seemed to change. Chang-Min began to think terribly of Jin-Hee and they finally divorced.
After their divorce, Jin-Hee became a medical student and now works as an intern. Chang-Min also graduated from medical school and begins to work as an intern. One day, they meet in the emergency room for a hospital where they will both work together.

Credit : Asianwiki

Sinopsis

Jin-Hee (Song Ji-Hyo) kehidupannya sebagai pakar sains makanan. Dia kemudian bertemu pelajar sekolah perubatan Chang-Min (Choi Jin-Hyuk). Walaupun Changmin datang daripada keluarga yang kaya , Jin-Hee dan Chang-Min mengambil keputusan untuk berkahwin. Keluarga Chang-Min semua bekerja sebagai doktor. Selepas berkahwin Chang-Min berhenti daripada latihan perubatannya dan mula bekerja sebagai jurujual farmaseutikal. Namun begitu, perkahwinan antara Jin-Hee dan Chang-Min tidak bahagia. Keluarga Chang-Min memandang rendah Jin-Hee dan juga Chang-Min mula berubah. Chang-Min terlalu fikir tentang keburukan Jin-Hee dan mereka akhirnya bercerai. 
Selepas perceraian mereka, Jin-Hee menjadi seorang pelajar perubatan dan kini mula bekerja sebagai pelatih. Chang-Min juga lulus dari sekolah perubatan dan mula bekerja sebagai pelatih. Satu hari, mereka bertemu di dalam bilik kecemasan sebuah hospital di mana kedua-dua mereka akan bekerja bersama-sama.

Trans English to Malay by Nad :)

Review oleh Nad

Siapa yang tak kenal Song Jihyo? Peminat Running Man mesti tahu.
Tidak lupa Song Jihyo juga berlakon Princess Hours, yang popular masa dulu.

Choi Jin hyuk pula Nad kenal lama da sebab dia pernah berlakon dua kali drama dengan kesayangan Nad iaitu Lee Donghae ;)
Baru baru nie dia berlakon cite The Heirs juga bersama pelakon terhebat Park Shin Hye dan Lee Minho.

Sebuah Medical drama lagi untuk korean drama kali ini.
Sekarang nie memang terkenal dengan medical drama dan sudah menjadi trend.

Suka tengok dorang dua nie bergaduh manja gitu padahal masing-masing masih sayang hehe
Sesiapa yang nak tengok boleh la search uncle google.
Banyak online streaming with sub sekarang nie.

drama nie tak akan ditayang kan di Malaysia.
kerana ia ditayangkan oleh saluran berbayar di Korea.
Maka kita hanya boleh tengok online sahaja.

Recomended drama ^^

See ya!

9 comments:

  1. dah tengok sampai ep.4..mmg best!btw kita pon minat donghae jugak! oppa oppa..huhu

    ReplyDelete
  2. wahh nampak best cerita nie.. tak pernah tengok lagi

    wahhh nampak macam mudah.. terima kasih kak sharing

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  3. waaa.. comellnyaaa ji-hyo. haha. tak sabar tnggu ditygkan kt msia

    ReplyDelete
  4. kene tengok on9 la nie.. mst best...

    ReplyDelete
  5. akk pon tengah tengok citer ni... memang recommended...

    ReplyDelete
  6. kita, kita tak kenal si hero sbb bukan peminat korea. hehehe,

    ReplyDelete
  7. owh, takkan ditayangkan :(
    kena cari jugak ni.. macam best :)

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno