Thursday, January 23, 2014

Mencuba GIF

Salam Semuanya ^^

Semalam tiada kerja, Nad mencuba untuk create GIF atau nama lainnya Graphic Interchange Format.
Macam gambar-gambar yang bergerak la macam tu.
Ada juga yang panggil Animation pic sebab dia boleh bergerak.

Setelah buat research selama 3 jam nak tahu bagaimana nak buat GIF nie.
Mula - mula fedup juga tapi usaha agy cari. hehe
Hasilnya :)

Percubaan pertama : watermark ada dekat satu layer je.

Percubaan kedua : nama masih ada dekat satu layer. >.<

Percubaan ketiga : Akhirnya watermark ada di semua layer :D
watermark di sebelah kiri atas :)

HAPPY^^

of course la video Super Junior je Nad ada keke

see ya^^

9 comments:

  1. Waww kreatifnyaa. Selalu usha jaa orang buat watermark nie.

    ReplyDelete
  2. Annyeonghaseyo! Lama tak jenguk blog Nad. Hehehe. Macam mana Nad buat GIF tu ek? Guna Photoshop ke? :D

    ReplyDelete
  3. Fuyooo gif dia smooth je kan. Cantik :D

    ReplyDelete
  4. photoscape pun boleh buat nad..tapi kalau letak watermark tu akak tak sure

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno