Tuesday, January 21, 2014

Koleksi Novel Nad.


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Hari nie nak bercerita pasal novel pula :)
Nad mula membaca novel sejak umur Nad 12 tahun.
Masih ingat lagi mama Nad yang belikan novel untuk bagi Nad baca. 
Masa tu rasanya sempena birthday Nad. 
First novel Nad baca ialah daripada penulis Aina Emir yang bertajuk 'Sesuci Cinta'.
Nad berterima kasih kepada mama Nad sebab sejak tu lah Nad mula membaca.
Kebanyakan drama yang popular di kaca TV sekarang semua diadaptasi daripada Novel dan hampir kesemuanya Nad sudah baca sebelum mereka menyiarkannya di TV :)


sudah 10 tahun dan ini hasilnya.
Sebanyak 100+ novel Nad ada dan Nad telah membaca hampir 300++ novel .
Nad boleh tak tidur malam sebab baca novel nie hehe


Yang ini pula Nad dapat Anugerah Pelajar Cemerlang,Tokoh Nilam tahun 2007 masa sekolah dulu.
Nad telah membaca hampir 600 buah buku.
Masa nie memang rajin habis. Semuanya berbaloi dah hasilnya Nad dapat piala nie hehe
Walaupun Nad da habis sekolah , cikgu Pusat Sumber sekolah Nad masih meminta Nad bawak piala nie untuk di jadikan contoh kepada pelajar lain.

kepada sesiapa yang terlepas membaca hari kebahagiaan Nad hehe


see ya :)


27 comments:

  1. Assalamualaikum nad, wahh kita mula baca novel umur 13tahun. hihi skrg dah tak banyak buku yg ada. sebab dulu suka pinjam org. yang kita beli sendiri tak sampai 200 buah pun >______<

    ReplyDelete
  2. wow...menarik la :D Budu dulu malas sangat nk rebut hadiah NILAM ni :D huhu

    ReplyDelete
  3. byknyerrr....~~!!
    sy bukan penggemar novel..
    tp kalau dh mula baca..
    bye bye kpd dunia luar..
    sbb tu xnak start baca novel.. takut hanyut.. hehehe

    respect~!! tokoh nilam tu...

    ReplyDelete
  4. banyaknya koleksi novel nad.. novel akk tak sebanyak tu.. ada dalam simpanan pun sikit je..

    ReplyDelete
  5. pergh..banyaknya baca novel. 6500 buah tu, bukan sikit dik oi...

    akak ni kalau tak boleh tido baca novel. kompom zzzz...

    memang bukan jenis org yg suka membaca

    ReplyDelete
  6. wahh byk nye novel, sy suke gk bace novel, kalo da bace mmg tak tdo mlm la jwbnye :p

    ReplyDelete
  7. bile tgk novel yg bertimbn tu..pasti kaki novel..bila tgk piala tu..nie mesti ulat buku..huhu

    ReplyDelete
  8. wah..koleksi emas tu..bagus bila rajin membaca..luas ilmu pengetahuan.

    ReplyDelete
  9. dayah minat jgak bca nov..tapi x leh beli..klau beli pn sorok2..huhu mak x kasi bca..sadiss t_t

    ReplyDelete
  10. wah.. banyaknya koleksi novel nad.. akak kurang sikit membaca novel..

    ReplyDelete
  11. banyak nya...
    mesti pandai tulis novel nih..:)
    hehe

    ReplyDelete
  12. @diana nak tulis tu x mampu agy ekeke idea ade je tp xde masa nak tulis >.<

    ReplyDelete
  13. wahhh banyaknya .. cuti sem nie blh la baca bnyk2

    ReplyDelete
  14. tahniah kerana minat membaca..
    boleh kongsi cerita dgn sy..

    ReplyDelete
  15. Akak minat juga baca novel ni..
    Tahniah untuk anugerah cemerlang tu :D

    ReplyDelete
  16. time nilam paling byk pun 10 je..hahahaha

    ReplyDelete
  17. wuiyoo..banyak tu. akak langsung tak rajin baca novel nad

    ReplyDelete
  18. Bnayaknyaaa. Bole pinjam kot? ekekeke :)

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno