Thursday, January 30, 2014

Dubu Dubu Seoul

Assalamualaikum
dan
Salam Sejahtera.

Ramai yang dapat meneka Nad punya Wordless Wednesday semalam.
Pandai la korang hehe walaupun Nad kaburkan gambar tu ^^

Orang kata kalau nak rasa the original recipe from Korea, pergi la kedai korea.
So Nad pun pergi la kedai Dubu Dubu Seoul yang terletak di Berjaya Times Square.


Dubu Dubu di Times Square agak tersorok. jadi korang kena la tengok direction ya.
Nad tahu ramai je yang teringin nak makan makanan korea nie.
Sebelum korang nak pergi. Plan betul2 and explore pasal menu di SINI .
Sebab kadang-kadang ada yang tak masuk dengan anak tekak kita kalau makan :)

Nad  first time makan di Dubu Dubu, Nad ambil set Beef Kimchi Gogi.
beef dia superb. mmg SEDAP! 
dan air pula Nad akan amik Peach Tea sebab yang tu je Nad dapat terima :)
Korang tengok nasi dia macam sikit tapi sebenarnya banyak dan cepat kenyang.
Kimchi the best!
Total price : RM 20+


Kali kedua Nad pergi ialah pada hari Sabtu lepas, Nad cuba menu lain pula.

Nad order Beef Bibimbap set .
air pula , air mineral sebab da banyak makan benda manis sebelum datang sini.
Nad tak suka tauge yang besar warna kuning tu tapi bila gaul sekali rasa sedap pula.
Kimchi dia hari nie pedas sikit hehe

Total price : RM20+


see ya ^^


9 comments:

  1. ohhh dubu-dubu ... tak pernah makan

    ReplyDelete
  2. tak pernah lagi mkn nie sbb tak pernah lagi jumpa :)

    ReplyDelete
  3. kimchiiiiiiiiiiii mmg sedap hehe tapi pedas huhu

    ReplyDelete
  4. suka gak mkn kat dubu2 nie..sedap..tp hrga mhl ckit la..

    ReplyDelete
  5. wahhh menarik ni..macam nak try je nanti..tq share naddy!

    ReplyDelete
  6. Nyummm. Bila nak bawa kita pulak. ehehee :)

    ReplyDelete
  7. wah.. oshem, shad lalu je depan kedai dubu-dubu ni dekat mid valley. Alhamdulillah, da penah rasa bibimbab n kimchi original from korea. hehe :D

    ReplyDelete
  8. Balik Malaysia nanti nak try Dubu Dubu :D

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno