Sunday, September 1, 2013

Kena pakai cermin mata?

Assalamualaikum.

2 hari nie memang Nad tak sempat nak update blog 
dengan preparation untuk masuk degree agy. fuhh
Alhamdulillah yuran da settle tadi. :)

CR: Google

Petang tadi, Nad dengan adik dan mama pegi kedai Focus Point untuk check mata adik. 
Antara adik-beradik Nad yang lain, Nad sorang je yang x pakai spec. 
So Nad pun check la mata Nad, kot2 silau tinggi.
Bila check, orang tu cakap: 

Pakcik test mata: Adik pernah pakai spec sebelum nie?
Nad: Tak pernah.
Pakcik test mata: Adik kena pakai spec nie.Power adik da tinggi.
Nad: ouh yeke. hmm

Nad pun pergi kat mama .
Tunjuk kertas hasil test tu.
Mama cakap kita check dengan optometry kat dalam nie.
Nad pun kena check dengan pakar optometry tu. 
Da test dua-dua belah mata nie.

Pakar optometry tu cakap mata nad okey^^

Alhamdulillah tak perlu pakai spec hehe

Mama pesan : 
Jangan tengok laptop lama-lama, jangan tengok laptop dalam gelap dan jaga jarak dengan laptop.

4 bulan Nad cuti memang menghadap laptop aje . hehe

See ya around ^^

p/s : esok bertambah cik nangnang Nad weee. agak2 jadi macam mggu lepas x? hmm

15 comments:

  1. akak pon rasa mata ni mcm dh rabun la.. selalu ja nak pi check tapi sampai ke lani xp lagii ^_^

    ReplyDelete
  2. mintak-mintak cik nangnang tak buat hal cam mingu lepas kan :P

    ReplyDelete
  3. akak ni kena tambah power dan silau..so dah kena tukar spek dah

    ReplyDelete
  4. comel ape org pakai spek ni..hihi.. hubby akak sendri berspek tau.. ;p

    ReplyDelete
  5. Mata kita ni pun rasanya dah buat hal..silau makin tinggi. Agaknya penangan malas nak pakai spek ni...dia orang cakap kalau kena pakai spek tapai malas akibatnya power makin tinggi..mungkin agaknya...

    ReplyDelete
  6. jaga mata leklok..xcantek pakai spek..akak nyesal xjaga mata..T_T

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah setakat ni mata akak masih ok..

    ReplyDelete
  8. Memang camtu kalau check kat kedai opto, terus suggest pakai spek sebab dia nak manfaat lah kan.hehe

    ReplyDelete
  9. x per pakai kaca mata comel apa..hiih

    ReplyDelete
  10. zara pun pakai spec mata..tpi dah buat kdang2 pakai..kdg2 tak..sikap malas nak pakai spec.. huhuhu

    ReplyDelete
  11. @siti zahara pakai la kak. nnty mata makin rosak. dorg ckp la. nad pun x tau huhu
    @tiey smilez kann.. tu la x leh ada power sket mesty nak suruh wat spec >.<
    @Mizz Aiza (Dunia Kecil) Alhamdulillah. kita jaga mata kita sama sma :)
    @Sally Samsaiman hehe kak sally mmg da pakai spec dari dulu an?
    @Kirani Mia hehe yeke? huhu okey inshaAllah nad jaga dgn elok :)
    @Raudzah Z ouh yeke..
    @Deqla Manjew hehe suka tgk org pakai spec :)
    @Ainim Suju ouhh yeke.. tu la ramai ckp pakai spec mmg bertambah power huhu
    @akmaL kannn ehehe
    @Lieya Von Jay laaa pi la check hehe

    ReplyDelete
  12. hu3..lepas ni jgn duk mgadap laptop je :D mentang2lah dah naik nanag dia :p he3..inshaa'Allah naik lg 2..

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno