Tuesday, September 3, 2013

Hampir kena!

Assalamualaikum.

Hari nie nad nak ceritakan pengalaman Nad.
14 tahun yang lalu, Nad hampir-hampir kena langgar dengan kereta.
pada masa tu Nad baru darjah 1.
Tak tahu ape2 sangat huhu.
Tapi Nad masih ingat kejadian tu.

Mari kita usha gambar yang menggambarkan kejadian tu.


Gambar 1
Nad dengan gembira turun dari bus, happy baru balik dari sekolah kan.
Turun-turun dari bus je
Nad nampak maid da tolong bukakkan pagar untuk Nad masuk rumah.
shrinngggg pagar letrik bukak keke


Gambar 2

Lepas tu Nad terus melintas. 
ye la bus sekolah kan .
Mana2 kereta mana boleh potong bus sekolah. salah uh.
Tiba-tiba , entah dari mana muncul kereta tu.(buruk beno)
Proton Iswara. Nad ingat agy.


Gambar 3

Nad terus berlari-lari anak melintas
dan terkejut sebelah kanan Nad ada kereta.
kereta tu pun break mengejut.
bunyi brek kereta tadi. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkkkkkkkkkkk
memang ngilu sangat2 sebab dia bawak laju.
Dia sempat break dan terlanggar Nad sikit. (hampir2 juga kan? hehe)
Nad terjatuh depan kereta tu.

Ya Allah. Semua jiran2 keluar tengok.
Maid nad terus pegi kat Nad n bukak baju Nad tengok ada berdarah ke apa.
Kuasa Allah yang maha esa.
Kalau kereta tu tak break.
Nad tiada di sini. Sudah tertulis oleh Allah swt :')

Bila teringat balik boleh nangis sebab masa tu tak tahu apa2 agy.
ye la darjah 1. Sepatutnya kereta tu berhenti belakang bus
dan dia patut tahu ada kanak2 yang akan melintas.

Pengalaman yang tak boleh dilupakan :')

See ya around ^^



28 comments:

  1. ngeri pula akk dgr ni nad..
    yela, cite pasal kemalangan kan..

    ReplyDelete
  2. basib baek nad..darjah 1 nk lintas jln mmg x berapa pandai tp org yg bw kete tu mmg kne ngk betui2

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah Allah masih panjangkan umur nad :)

    ReplyDelete
  4. syukur alhamdulillah umur masih panjang .. ^_^

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum...naddy,

    siap dengan ilustrasi gambar .. barang yang lepas jgn dikenang k...

    mselim3

    ReplyDelete
  6. baru darjah satu..alhamdulillah masih dipanjangkan umur nad..

    ReplyDelete
  7. Syukurlah selamat.. mmg risau kejadian mcm ni boleh terjadi kt sapa2 pun terutama budak2 sekolah. Thanks sharing :)

    ReplyDelete
  8. nasib tiada kecederaan nad... umur nad masih panjang...

    ReplyDelete
  9. Ya Allah Nad...ngeri akak baca...cute ilustrasi tu, terserlah kecomelan nad! hehe

    ReplyDelete
  10. ish.. seriau.. huhu.. mmg sah2 la slh keta tu..x reti nak sabar.. bagi je la bas tu jln dulu.. mujur la nad x apa2 kan..kalo x , x dpt la knl nad yg comei ni ye..hihi..

    ReplyDelete
  11. memang sepatutnya dia berhenti tunggu dulu.. atau kalau nak jalan pun bawa slow sikit.. syukur nad tak apa-apa..

    ReplyDelete
  12. nasib baik xde pa pe..alhamdulillah
    nyaris2 tu..huhu..agak mengerikan
    hati2 lepas ni
    aah kan masa kcik kita main bantai je nak jalan kat jalan...

    ReplyDelete
  13. wah..kuat tu bunyi break...

    pengalaman mengajar kita..hati2 dijalan raya^^

    ReplyDelete
  14. ngeri pulak baca..nasib baik tak jadi perkara apa2 kat nad kan..fuhh

    ReplyDelete
  15. subhanallah..nsb baik xde pape..ngeri juga bila cuba imaginasi..Alhamdulillah la msih bernyawa skrg =) spttnya btollh, kreta mn boleh ptong time bas skolah bhnti..

    ReplyDelete
  16. Ngerinya Nad..mesti trauma sampai sekarang kan..Alhamdulillah dia sempat break..

    ReplyDelete
  17. fuh nasib baik sempat break!^_^

    ReplyDelete
  18. Ya Allah, bahayanya..panjg umur nad..nasib baik xd pape..adik bongsu kirani eksiden jgk, kne langgar kete mase umo 3taun..patah kaki kot..hampir setahun baru okey..tu pun still ad efek kt kaki dia..huhu.syukur nad :')

    ReplyDelete
  19. nngeri betul , tapi Allah mahu panjangkan umur nad , syukur nad, tapi itulah pengalaman yang nad boleh ceritakan pada kami semua. untuk lebih berhati-hati ..thanks sharing story

    ReplyDelete
  20. huish. nsb tak pape. pape pon, alhamdulillah sbb msh dipanjangkan umur :)

    ReplyDelete
  21. ish...nasib baik dia sempat brek kan nad,,,alhamdulillah..kuasa Allah

    ReplyDelete
  22. memang pengalaman sebegitu akan kite ingati sampai bile-bile...sy pon penah tapi,naseb baik moto...bukan keta...huhuhuh!!!!

    ReplyDelete
  23. Allah masih panjangkan nyawa..bak kata pepatah, berpantang maut sebelum ajal

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno