Friday, August 30, 2013

Pengumuman untuk Komen di Blog Nad .

Assalamualaikum

Nad buat pegumuman sikit je :)

kalau just komen je di blog Nad tanpa link.
Just abaikan sahaja post nie :)

Menurut AkuBahrain . 
Blognya telah didelete kerana ramai blogger yang meletakkan link 
tanpa menggunakan kod yang sepatutnya.
Alhamdulillah AkuBahrain dapat blognya kembali selepas 3 bulan.
Sekiranya kita tidak meletakkan link yang betul seperti gambar di bawah,
google akan menganggap banyak spam di blog kita.

Gambar dari  AkuBahrain .
Yang betul :)

sila gunakan cara dibawah ini ya. Pls
Nad akan menggunakan format yang betul di blog korang selepas nie :)

Ini Kod nya

<a href="URL BLOG">Nama</a>

atau

kalau korang malas sangat just tulis Nama.

contoh kalau macam nie : storystorynadya.blogspot.com

korang tulis aja macam di bawah nie

Hai Jemput singgah sini : storystorynadya

nanty pandai-pandai la Nad tulis blogspot.com

p/s: ini untuk blog Nad je yang atau tu. jangan pi buat kat blog orang lain hehe

berwaspada sebelum terjadi perkara yang tidak diingini :)
*nak baca lebih lanjut klik AkuBahrain*

Maaf jika terbeban dengan apa yang nad tulis nie.
Nad juga baru belajar.

see ya around.

33 comments:

  1. haritu kan nad, blog akk pun di syaki mcm tu la.. blog spam. sebab akk try buka apa ntah, keluar amaran.
    takut juga.. takut la kalau smpai kena delete..

    ReplyDelete
  2. @Nadya Dyana
    dia keluar secara otomatik page tu..means page yang sepatutnya akk buka tu, dia kuar amaran merah terus..

    ReplyDelete
  3. @Sya Mimieouh yang tu page spam kot kak. xpe Nad usaha macam nie inshaaAllah okey ^^

    ReplyDelete
  4. cik akak tak faham lah dik...huhu...
    kalau terdelete tu...tak tahu cik akak nak jawab apa...:)

    ReplyDelete
  5. satu info yg menarik nih =) tq nad

    ReplyDelete
  6. kompius dan pening jap..nnt fiza akan cube fhmkn.. timekasih share info..

    ReplyDelete
  7. @Nadya Dyana
    tu la..padahal akk selalu masuk blog tu.. mngkin haritu nak suh berjaga2 kut..

    ReplyDelete
  8. leceh gak kalau sampai mcm tuu. huhu

    ReplyDelete
  9. nape laa tetiba jd complicated pulak ni..? :P

    ReplyDelete
  10. okay, terima kasih atas nasihat tu. baru tahu SPAM ni kat mana2 ade. just kena hati-hati kan?

    btw, slam ukuwag dr nanie utk nadya :)

    ReplyDelete
  11. wah bahaya nya kan. xpernah tau pon benda mcm ni leh terjdi

    ReplyDelete
  12. ayu xpenah letak link mcm tu lg..

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  14. ermm xphm la nad,, tp takot jgk blog kne delete..:(

    ReplyDelete
  15. Nad da reply comment kepada yang tak faham apa Nad cakap kat entry nie. Maaf serabutkan otak korang heee

    ReplyDelete
  16. ye acik tahu benda nie ,so jangan cam tu ,blog acik pernah kena delete

    ReplyDelete
  17. maknanya org yg nk letakkn link ke?? kalau komen biasa xpe kn..hu3 blur jugak ni..

    ReplyDelete
  18. nie untuk sementara sebab takut masih menguasai diri huaaaa takpe inshaaAllah okey je :)

    ReplyDelete
  19. bahaya gak ni..lepas ni kene tgk2 jugak bila nak approve komen orang kan :)

    ReplyDelete
  20. mama pun takut jugak.. nasib en bahrain beritahu pasal hal ni kan...... hihi

    ReplyDelete
  21. Kalau link GA macam mana pulak kak ?

    ReplyDelete
  22. takut spam pulak kan? sediakan payung sebelum hujan,hehe :) nice entry! :)

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno