Saturday, August 31, 2013

Kemerdekaan ke 56 , Malaysia !

CR: Google

Assalamualaikum 
Pada hari ini maka genap lah kita 56 tahun merdeka.
Malaysia , oh tanah airku.

Marilah kita sama-sama menyanyikan lagu Negaraku.
Sebagai tanda cinta akan negara *cepat berdiri tegak hehe*


Nad nak kongsi sedikit satu lagu patriotik yang Nad nyanyi masa darjah 4-6 :)
Selama 3 tahun tu kelas Nad menjadi juara antara kelas.
Mungkin sebab lagu nie kot.
Mendayu-dayu gitu hehe

Tanah Pusaka

Sungguh gemilang negeriku
Yang kupuja oh tanah Malaysia
Diseluruh dunia negaraku
Yang berdaulat negaraku

Aman makmur kaya-raya
Selama-lama hidup maju jaya
Oh tanah pusaka
Negaraku yang berdaulat dan merdeka

Tanah pusaka bertuah
Berbagai bangsa didalamnya
Hidup aman dan bersama
Bertekun kerja untuk Malaysia

Musuh melanggarku gempur
Sungguh rela kugugur kerana
Kau tanah pusaka
Biar putih tulang jangan putih mata


Sumber : liriklagumuzika

Jom kita dengar. 
Hari nie memang patriotik habis ^^


Merdeka! Merdeka! Merdeka! :)

p/s: adakah minda kita juga merdeka?

13 comments:

  1. Selamat menyambut hari kemerdekaan..
    Semoga negara kita terus aman...
    Merdeka!Merdeka!Merdeka! ^_^

    ReplyDelete
  2. salam kemerdekaan ke 56 Malaysia :)

    rasa cm da komen..belum eh ? hehehe

    ReplyDelete
  3. lagu tanah pusaka mmg best =) lama xdgr..hu3 nice sharing..slam merdeka juga Nad

    ReplyDelete
  4. selamat hari kemerdekaan negara kita yg ke 56 ...

    bw here :)
    jemput join ga nie :)

    http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/08/softly-shop-dress-giveaway.html
    dan
    http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/08/2nd-giveaway-by-ira-syiqin.html

    terima kasih byk2 ye :)

    ReplyDelete
  5. salam merdeka nad. hoho lagu tu mira suka dengar. syok dayu2 gitu hihi ;)

    ReplyDelete
  6. salam merdeka nad.. dah lama tak dengar lagu tu.. akak pun suka dengar dan hayati bait-bait kata.. :D

    ReplyDelete
  7. Selamat kemerdekaan yang ke 56 Nad...
    Bertauh kita jadi anak merdeka kan...

    ReplyDelete
  8. Selamat menyambut merdeka . salam perkenalan daripada akak ...

    ReplyDelete
  9. walaupun terlambat ucap..zara nak ucap gak..salam merdeka nad..=D

    ReplyDelete

Salam, Kepada sesiapa yang ingin meletakkan link sila gunakan
<a href="URL BLOG">Nama< /a> [rapat kan < dengan / okey ;)] ini atau just letak URL blog korang tanpa blogspot.com
Sila ikut cara nie ye. hee

Salam sayang dari Naddy ♥
Komen anda amat la bermakna buat Nad.
Mind your words okey ^^

©Copyright Reserved to Story Nadya l Designed by DayangDeno